Ce a spus Klaus Iohannis despre situația generată de coranovirus. Întrebat care este viziunea sa legată de măsurile luate de autorităţile române pentru protejarea cetățenilor de apariția noului virus  şi situația medicală din China, președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns:

”Înţeleg că astăzi a avut loc o discuţie inter-ministerială. Aştept acum să aflu care sunt concluziile şi tehnice. Eu cred că trebuie să luăm această chestiune foarte, foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv şi eu sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine.”

Citește și: Veste proastă dată de președintele Klaus Iohannis pentru români

Deși a început sezonul de gripă, potrivit declarației preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, circulaţia virusului gripal este moderată şi nu se poate discuta despre epidemie de gripă, ci doar despre intensificări ale circulaţiei în câteva zone din România. Virusul gripal prezent în România nu are legătură cu epidemia izbucnită în China.

Pentru moment situația nu impune trecerea la un nivel mai ridicat de alertă:

”Nu ştiu dacă este cazul să se ajungă la o discuţie în CSAT. Dacă guvernul îşi face treaba la modul cel mai serios, şi nu am motive să cred că nu va fi aşa, nu e nevoie. Dar, evident, sunt deschis dacă se impune.” a spus Klaus Iohannis