Ce a răspuns un General de Securitate la întrebarea: Îi era frică lui Ceaușescu de intelectuali?, invitat în Studioul publicației Evenimentul Istoric.

Generalul Vasile Mălureanu a lansat de curând cartea ”Cultura și Elitele Române sub comunism, din perspectiva Securității (1964-1989)”, în care sunt folosite amintirle sale din perioada de ofițer activ, cât și documente din arhivele statului.

Generalul răspunde provocărilor lansate de Dan Andronic și Florian Bichir. Ascultați acest interviu și aflați despre trecutul apropiat, descoperiți printre vorbe istoria recentă care ne-a marcat cultura și prezentul..

Citește și: Inedit! Dosarul morții generalului Vasile Milea. Un document istoric, prezentat pentru prima dată în presa din România

Prima parte a interviului se încheie cu întrebarea gazdelor: ”Au existat oameni de cultură români agenți ai serviciilor străine sau care au fost exploatați în orb de acestea?„

Răspunsul generalului îl veți afla din partea a doua, care va apărea pe site-ul revistei www.evenimentulistoric.ro în viitorul apropiat.

Urmăriți o jumătate de oră de istorie pură, presărată cu nume cunoscute care au intrat în atenția Securității.