Ce a fost si ce a ajuns! Va aduceti aminte de Americanu’ din serialul ‘La bloc’? Este incredibil ce a ajuns sa faca pentru bani: “Nu e chiar asa usor”

Emil Mitrache, simpaticul actor din ‘La Bloc’ care starnea hohote de ras in casele romanilor, are acum o noua meserie. In urma cu ceva timp, acesta a fost taximetrist si agent de asigurari.

Pentru ca este sociabil si are anumite calitati, recent, Emil Mitrache a devenit ghid turistic pentru turistii de peste hotare si este incantat de noua sa meserie, care nu este deloc usoara.

„Da, e adevărat, sunt ghid de câteva săptămâni… Îmi place ceea ce fac, dar să ştiţi că nu este chiar aşa uşor. Trebuie să ai multe calităţi, să fii sociabil, să ştii să vorbeşti atât în română, cât şi în engleză, să ştii istorie şi să fii foarte documentat pentru că niciodată nu ştii ce întrebări primeşti din partea turiştilor cu care eşti. 

Citește și: Tarifele celei mai vechi meserii din lume în Epoca de Aur. Un document inedit despre o parte invizibilă din perioada comunistă

Am fost săptămâna trecută cu un grup de japonezi care nu ştiau engleză, dar aveau un lider de grup, tot ghid, care ştia limba lor şi apoi le traducea din engleză. A fost un pic mai greu, dar m-am descurcat. E o meserie ca oricare alta, am trecut de la şofer Uber la ghid turistic. Nu e nimic spectaculos”, a declarat Emil Mitrache pentru click.ro.