Presa din Iași sapă tot mai mult în încâlcitul caz din 2016, al fetiței din satul Gura Șuții care a fost agresată sexual.

Părinții acestui copil sunt aproape siguri că individul care apare pe camerele de supraveghere din zona respectivă e același olandez care a ucis de curând o altă fetiță, în Dâmbovița.

Jurnaliștii de la cotidianul ”Bună Ziua Iași” au mers acasă la părinții fetei, în satul ieșean Gura Șuții, pentru a afla ce s-a întâmplat cu trei ani în urmă.

Părinții au văzut acum fotografia olandezului și sunt tot mai convinși că e același individ care a fost în comuna lor în 2016.

Citește și: Ministrul Muncii: "Alocațiile se mai joacă și la păcănele"

Conform portalului www.bzi.ro, se știe că olandezul a stat în Iași între 13 și 16 iunie 2016.

Părinții au povestit că fata lor a fost luată de lângă casă și dusă pe câmp. Copilul s-a întors după aceea și era foarte speriat. Fetița le-a spus părinților că necunoscutul i-a oferit gumă de mestecat ca să o convingă să se urce în mașina lui.

Atunci, în 2016, fetița de opt ani plecase de acasă până la un magazin din apropiere, ca să ia două pâini și o sticlă cu suc. Distanța între casă și magazin e de câteva sute de metri.

Fetița a crezut inițial că necunoscutul ar vrea să facă o faptă bună, să o ducă la magazin și apoi s-o aducă înapoi acasă.

Agresorul însă a ieșit cu mașina din sat, cale de doi kilometri, după ce fetița se urcase în automobil. La un moment dat, a oprit, a dat jos fetița din mașină și a început să o mângâie în zonele intime.

În acel moment copilul a început să urle, iar agresorul s-a speriat.

Între timp, părinții fetiței au aflat de la o vecină că fata lor urcase într-o mașină a unui necunoscut. Alarmați, au sunat la 112.

Pe de altă parte, agresorul a adus fata, cu mașina, până în apropiere de casa ei, după care el s-a făcut nevăzut, cu tot cu automobil.

Ampla anchetă care s-a declanșat atunci nu a fost finalizată nici până azi. Nu s-a aflat cine a fost agresorul. Deși au fost audiați o serie întreagă de martori și au fost studiate imaginile de pe camerele de luat vederi din localitate, scriu jurnaliștii ieșeni.

În acest moment există suspiciuni care merg pe ideea că același olandez, care a ucis o fetiță în județul Dâmbovița, ar fi responsabil și de atacul din satul Gura Șuții, din urmă cu trei ani.