Cauți succesul desigur, a fi om de succes reprezintă aproape un vis obligatoriu. Dar…

Un studiu realizat la Universitatea Edinburgh a constatat că o mare parte din predispoziția noastră către determinare, sociabilitate, autocontrol și sentimentul scopului se află în genele noastre. Acesta arată că educația noastră nu joacă la fel de mult un rol în succesul nostrum, precum ADN-ul nostru. Practic, “grila” pe care sondajul a identificat-o ca fiind trăsătura principală pentru succes e mai mare pentru unii, decât alții. Prin urmare, dacă îl căutați, succesul e în ADN! Și, teoretic, nimeni nu e un ratat.

Citește și: Drama Andreei Marin! Vedeta este devastata: „Dacă închid ochii, o simt fizic!”

În cartea sa intitulată “The Unheavenly City”, Dr. Edward Banfield de la Universitatea Harvard prezintă rezultatele unuia dintre cele mai întemeiate studii despre succes şi stabilirea obiectivelor. Concluzia la care a ajuns a fost aceea că toţi oamenii de succes au în comun o anumită atitudine mentală, pe care el a numit-o perspectiva pe termen îndelungat.

Cauți succesul? E discutabil

Înainte de a face ceva puteţi determina importanţa activităţii respective. Măsurând impactul pe care l-ar putea avea asupra vieţii voastre în viitor. O regulă importantă este aceea de a evita, pe cât posibil unele activităţi. Ale căror efecte pe termen lung nu sunt în concordanţă cu ceea ce v-aţi propus să realizaţi.

Alte studii au evidenţiat altfel de adevăruri. Cum ar fi cel că peste 90% dintre multimilionarii din “Top Forbes 500” au pornit de la zero. Și prin forţele proprii, au reuşit să acumuleze sume impresionante de bani. Să dezvolte companii şi corporaţii de succes şi să devină un model pentru generaţiile următoare. Iar numele vehiculate în acest sens sunt: Bill Gates, Warren Buffett, Michael Dell, Lary Page, Steve Jobs şi mulți alții. Cercetătorii mai spun că toţi oamenii care reuşesc în viaţă au în comun o anumită atitudine mentală. Incredibil, așa cum spune și Dr. Edward Banfield. Atitudine care îi propulsează clar în societate.

La modul general, studiile spun că  succesul este condus de ADN, nu de stilul de viață.