Câți români trăiesc în țările UE. Cifra ne arată că România se află la ora asta pe pimul loc în Europa la numărul de oameni care își părăsesc țara, pentru un trai mai bun.

Statistica se referă la numărul de compatrioți ai noștri care au reședința în una dintre cele 27 de state ale UE.

Câți români trăiesc în țările UE aflăm din statistica oficială, este vorba despre 3.107.000 de persoane. Dacă acesta este numărul oficial, ne putem imagina câți alți conaționali ai noștri sunt plecați peste hotare, dar fără să fie înregistrați ca atare în catastifele țărilor unde muncesc.

Citește și: Coronavirus Romania. Ce spun cifrele oficiale: Facem apel la....

Referitor la cifra oficială, statistica UE mai arată, potrivit postului Digi 24, că dintre românii care trăiesc în alte ale Europei covârșitoarea majoritate au între 15 și 64 de ani.

Numai în cursul anului trecut au părăsit România 203.000 persoane, recordul fiind absolut, arată sursa citată.

Nicio altă țară din UE nu se apropie măcar de situația noastră. Dimpotrivă, Polonia înregistrează un fenomen invers. Polonezii se întorc în țară. În 2018 au revenit acasă peste 50.000 de oameni.

Românii plecați în afara țării au facut diferența în ultimele alegeri politice. Aceștia se implică tot mai mult în politica internă, chiar dcă sunt la mii de kilometri distanță, de țară.

Recentele alegeri europarlamentare și pentru funcția de președinte au demonstrat că românii plecați peste hoare reușesc să aibă un vot decisiv în privința câștigătorilor sau pierzătorilor.