Se află adesea în situații extreme. În ultimii ani s-au înmulțit cazurile de răniri sau chiar de omoruri. Iar acești oameni au fost victime.

Este clar o meserie din ce în ce mai periculoasă. E vorba de meseria de pădurar. Și nu numai. Pentru că mai sunt și cei care protejează ariile naturale, precum lacurile.

Toți acești oameni vor avea de acum încolo o serie de beneficii materiale.

Ca atare, așa cum transmite portalul www.dcnews.ro, Camera Deputaților a adoptat un proiect de Lege pentru modificarea Statutului personalului silvic.

Noile prevederi arată că oamenii care muncesc în acest domeniu vor avea drept la locuință de serviciu, dar vor primi și bani pentru plata chiriei.

Citește și: O veste tristă pentru români. Premierul britanic le pune beţe-n roate celor care vor sa se angajeze în Regatul Unit

În plus, vor primi cinci salarii brute cu o lună înainte de a ieși la pensie.

Toate aceste situații vin în completarea unui alt amendament în exercitarea meseriei de pădurar. Ca atare, acești oameni vor primi arme, letale și neletale, pe care le vor putea folosi, în condițiile legii, împotriva celor care atentează la integritatea ariilor protejate.

”Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţă”, scrie în proiectul de modificare a Statutului personalului silvic.

Urmează ca președintele României să promulge acest proiect de lege.