Cât de mult poți să-ti accelerezi metabolismul pentru a slăbi

Câteva sfaturi eficiente pentru accelerarea metabolismului

Cât de mult poți să-ti accelerezi metabolismul pentru a slăbi
Cât de mult poți să-ti accelerezi metabolismul pentru a slăbi
Autor:

Bea ceai verde, fa sport, mananca picant – iata doar cateva sfaturi eficiente pentru accelerarea metabolismului si, implicit, a arderilor caloriilor pentru a slabi. Dar cat de mult poti sa-ti accelerezi metabolismul de fapt?

Ritmul metabolismului la un om este conditionat, in primul rand, de doi factori: mostenirea genetica si greutatea corporala, explica medicul Tim Church, profesor de medicina preventiva la Centrul de Cercetare Biomedicala Pennington din cadrul Universitatii de stat din Louisiana, SUA. Daca mama si tatal unei persoane au avut metabolisme lente, cel mai probabil si copilul va avea tot un metabolism lent, fiind predispus la ingrasare. Din perspectiva mostenirii genetice, nu poti face mare lucru!

Pe de alta parte, in ceea ce priveste greutatea corporala, situatia este complet diferita. „Cu cat o persoana are o greutate corporala mai mare, cu atat arde mai multe calorii”, explica profesorul Tim Church. Acesta este, spre exemplu, unul dintre motivele pentru care barbatii slabesc mai usor decat femeile: nu doar ca au o masa musculara mai mare, dar sunt si mai grei, motiv pentru care ard mai rapid caloriile decat reprezentantele sexului frumos.

La polul opus se afla persoane de „mici dimensiuni”, atat ca greutate, cat si ca inaltime. Cu cat este mai mic, cu atat metabolismul este mai lent. Pana una alta, o persoana mica, la fel ca o masina mica, necesita mai putin „combustibil” pentru a functiona decat o persoana mare, respectiv o masina mare.

Din pacate, aceste fapte ale organismului uman sunt destul de dezavantajoase pentru femei, care din constructia lor sunt mai mici ca inaltime decat barbatii si au si o masa musculara mai redusa, daca nu fac sport in mod sustinut.

Totusi, si pentru ele exista mijloace de crestere a ratei metabolice pentru arderi mai eficiente.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X