Cât de exagerată este iubirea pentru animale? Pot animalele să înlocuiască lipsa iubirii, pot ele reprezinte centrul universului nostru emoțional? Ei bine, răspunsul a fost divulgat de un celebru psihlog.

„…Furry baby
Cineva, care din diferite motive nu are copii, poate suplini nevoia materna sau paterna prin prezenta unui animal de companie.

Nu de putine ori am auzit oameni strigandu-si catelul sau pisica „hai la mami“, „ la tati“, ori ne-au povestit cum le-au cumparat patrupedelor hainute, chiar de firma, le-au dus la spa, le-au colorat unghiile sau blana”.

Cât de exagerată este iubirea pentru animale? Oamenii uita de simtul masurii

Citește și: Surpriză de proporții! A fost deschis cel mai mare spital veterinar din România

„Cand vine vorba despre animalutele lor de companie, unii oamenii uita de simtul masurii, astfel incat pot ajunge in situatii periculoase din punct de vedere emotional.

Sau, dimpotriva, cu ajutorul dragalasilor pufosi isi vindeca rani sufletesti. In orice forma de iubire sau atasament este bine sa pastram un echilibru.

Carente emotionale
Animalul de companie este alegerea perfecta daca iti doresti sa ai alaturi un sufletel de la care poti primi si oferi constant dovezi de afectiune de cele mai multe ori in modul dorit de tine, fara sa fie nevoie sa porti prea multe discutii sau sa oferi explicatii.

Aceasta nevoie de afectiune poate atinge pragul de carenta emotionala daca singurele tale relatii afective de calitate sunt cu animalele.

Atunci, da, cel mai probabil este o problema de ordin emotional, care are nevoie de atentia ta.

Cu siguranta, sunt si cazuri in care animalul de companie umple anumite goluri afective, nevoi emotionale neimplinite, disparitia cuiva drag din viata ta (fie ca vorbim despre un deces, divort sau alte contexte) sunt acele situatii cand vrei sa-ti umpli casa si sufletul cu cineva”, spune psibologul Cătălina Olteanu.

Citește continuarea…