Dacă te numeri printre fanii companiei Huawei, cu siguranță și ție ți-a atras atenția telefonul Huawei P Smart 2019 atât pentru numele său, cât și pentru prețul mai mult decât convenabil cu care se vinde la momentul actual pe piață. 

El este un telefon foarte atrăgător din punct de vedere al designului și poate fi îmbunătățit oricând cu un set de huse Huawei P Smart, însă cu un așa nume ce contrastează cu tariful său mic în comparație cu alte modele ale aceleiași companii, nu putem să nu ne punem întrebarea dacă smart nu cumva vine mai mult de la elegant decât de la deștept.

Citește și:

De aceea, cu toate că este probabil nedrept să comparăm un telefon de doar câteva sute de lei cu un monstru al tehnologiei de patru ori mai scump, măcar pentru divertisment și ca să vedem ce poziție ocupă Huawei P Smart în familia sa, am zis să facem o paralelă între el și Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite. De asemenea, în cazul în care până la sfârșitul articolului cedezi tentației și te avânți către unul din terminalele mai costisitoare, nu uita că și acestora le poți da un look unic cu huse Huawei P30 Pro și huse Huawei P30 Lite de la Itelmobile.

Asemănări și deosebiri între Huawei P Smart și Huawei P30 Pro sau Lite

  • Performanțe

Citește și:

Cum era de așteptat, toate cele trei telefoane care fac subiectul comparației noastre dispun de tehnologia HiSilicon Kirin. Dar în timp ce Huawei P Smart și Huawei P30 Lite gândesc cu câte un procesor HiSilicon Kirin 710, mult mai costisitorul Huawei P30 Pro își justifică prețul cu un HiSilicon Kirin 980.

  • Capacitate de stocare

Dacă ești unul din utilizatorii pentru care memoria internă face toți banii, probabil că nu te vei grăbi să investești într-un Huawei P Smart de 64 GB, ci vei mai suplimenta bugetul cu câțiva bănuți și îți vei lua un Huawei P30 Lite. Iar dacă bugetul nu este o problemă, cel puțin din punct de vedere al capacității de stocare, punem pariu că alegi fără regrete un Huawei P30 Pro de 256 GB.

  • Cameră

Citește și:

Lăsând la o parte numărul de camere, Huawei P Smart nu suportă comparație cu Huawei P30 Lite sau Pro nici la numărul de pixeli. Sistemul său este format dintr-o lentilă de 13 MP și una de 2 MP, al terminalului Huawei P30 Lite dintr-o lentilă de 24 MP, una de 8 MP și una de 2 MP și în sfârșit, al terminalului Huawei P30 Pro dintr-una de 40 MP, una de 20 MP și una de 8 MP, cea mai puternică configurație de pe piață din prezent. Nici la camera selfie P Smart nu este chiar atât de smart fiind dotat cu un dispozitiv de doar 8 MP spre deosebire de celelalte două terminale care au câte unul de 32 MP.

  • Baterie

Și iată că am ajuns și la primul punct în care Huawei P Smart este mai deștept decât Huawei P30 Lite. Este adevărat că diferența nu este foarte mare, dar Huawei P Smart are o baterie de 3400 mAh în timp ce Huawei P30 Lite de doar 3340 mAh. În schimb, Huawei P30 Pro se distanțează lejer de oricare dintre ele cu o baterie mare de 4200 mAh.

  • Display

Un lucru pentru care îi admirăm pe cei de la Huawei, este faptul că au creat telefoane cu display-uri generoase pentru orice buzunar. Dacă până acum diferențele dintre cele trei exemple au fost ca de la cer la pământ într-unele cazuri, din punct de vedere al ecranului, ne bucurăm de diagonale de peste 6 inchi indiferent de buget.

  • Memorie RAM

Pentru cât costă, Huawei P Smart are o memorie RAM destul de mare și anume 3 GB. Bineînțeles că ea nu se poate compara cu cei 8 GB de la Huawei P30 Pro, dar nici prețul celor două terminale nu are prea multe în comun.

 

  • Sistem de operare

 

Fanii Android sunt probabil în culmea fericirii să descopere că și Huawei P Smart 2019 rulează tot cu versiunea numărul 9 și de aceea experiența de utilizare este cu siguranță una satisfăcătoare.