Casa Regală, în alertă! Prințului Harry, avertizare de ultimă oră: „Mi-am pierdut mama și acum…”

„Mi-am pierdut mama și acum mă uit la soția mea care ar putea fi o victimă a acelor forțe puternice“, este declarația Prințului Harry care condamnă ceea ce el a numit o „campanie nemiloasă“ împotriva ducesei.

Pentru că Prințul Harry și-a pierdut mama în fața „forțelor puternice” ale mass-media, ducele se teme că istoria se va repeta și a acuzat mass-media tabloidă de un comportament de „intimidare” care „distruge oamenii și distruge viețile” cu „neînțelegeri continue”.

Citește și: Un nou scandal zguduie Casa Regală. Tronul Reginei Elisabeta se clatină?

Ducele subliniază că „frica lui cea mai profundă este că istoria se repetă, invocând memoria regretatei sale mame, Diana, Prințesa de Wales, şi solicită sprijinul publicului.

Într-o scrisoare oficială, ducele a spus că „nu poate să descrie cât de dureros” a fost să citească povești negative „neobosite” despre ducesă, subliniind că este mamă acum. Mesajul a fost publicat spre sfârșitul unui turneu de succes în străinătate anunţând totodată că Ducesa a demarat duminică acțiuni legale împotriva Telegraph în urma publicării, în februarie, a unor părți ale unei scrisori personale, scrisă tatălui său Thomas Markle, despre destrămarea relației lor. Banii vor fi donaţi unei fundaţii în scopuri umanitare.

Harry spune că soția lui, Meghan, a devenit o nouă victimă pentru presa tabloidă din Marea Britanie: „Din păcate, soția mea a devenit una dintre cele mai recente victime ale presei tabloide britanice care promovează campanii împotriva persoanelor fără a se gândi la consecințe – o campanie nemiloasă care a escaladat în ultimul an, pe tot parcursul sarcinii continuând şi după ce fiul nostru a venit pe lume”, a scris Ducele Harry.

„Există un cost uman pentru această propagandă neobosită, în special atunci când este în mod sigur falsă și rău intenționată și, deși am continuat să ne afişăm ca fiind curajoşi, nu pot să descriu cât de dureros este”.

„Pentru media acesta este un joc, unul pe care nu am dorit să îl jucăm de la început”, a adăugat el. „Am fost un martor tăcut al suferinței în privat de prea mult timp”, a mai scris Harry.

Declarația sa fără precedent urmează mesajului din noiembrie 2016 despre iubita sa de atunci, Meghan Markle, în care a fost supusă unui „val de hărțuire și abuz” din partea trollilor online cu mesaje „rasiste și sexiste”.