Deși se spune că nimic nu e imposibil, totuși în cazul de față situația e cât se poate de clară. Vorbim despre un impobil a cărui valoare atinge o sumă colosală.

Dincolo de bani însă mai sunt și alte aspecte. Care țin de calitatea sa oficială.

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, cum a fost denumirea sa inițială, a primit zilele acestea o estimare nouă a valorii sale.

Uriașa clădire are o suprafață de 52.477 de metri pătrați, un colos intrat deja în rândul recordurilor absolute, în materie de construcții civile, la nivel mondial.

Asta nu înseamnă nici pe departe că s-a stabilit un preț și că va fi scoasă la vânzare. Nici nu credem că se va întâmpla vreodată așa ceva, fiind vorba de o clădire cu destinație oficială a statului român.

Citește și: Cu ajutorul produselor achizitionate de la www.e-izolatii.ro vei construi o casa care iti ofera tot confortul de care ai nevoie !

Ca atare, Guvernul a actualizat HG 1705 din 2006, stabilind faptul că Palatul Parlamentului are o valoare de 5,58 miliarde lei sau 1,2 miliarde de euro.

Nu mai puțin valoros este terenul, uriaș, din jurul acestui edificiu. Suprafața lui este de 310.920 de metri pătrați. Așadar terenul are o valoare de 4,2 miliarde de lei sau 907 milioane euro, așa cum arată portalul www.zf.ro.

Și încă un amănunt, legată de această dată de parcarea clădirii. Valoarea acesteia este de 45,8 milioane lei. Probabil că este cea mai scumpă parcare din România, poate și din lume.

Nici nu e de mirare. Ei bine, locul destinat mașinilor are o suprafață de 13.286 metri pătrați.