Casa Albă, ANUNȚ OFICIAL! Trump, într-o întâlnire față în față cu Boiko Borisov, premierul Bulgariei,  la Washington.

Casa Albă, ANUNȚ OFICIAL! Boiko Borisov se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump, la Casa Albă. Cei doi vor discuta despre parteneriatul strategic în domeniul securităţii, diversificarea energetică și alte subiecte actuale. Printre principalele teme vor fi livrările de gaz lichefiat american, proiectele legate de hubul de gaze Balkan, Balkan Stream și interconectorul cu Grecia.

Premierul va confirma, de asemenea, angajamentele Bulgariei privind majorarea bugetului pentru apărare la 2% din Produsul Intern Brut (PIB).

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

În cadrul vizitei, Borisov va avea şi o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri
american. Statele Unite sunt un partener strategic al Bulgariei, nu doar în domeniul securităţii, ci şi în energie şi comerţ.
Comerţul bilateral în anul 2018 se ridică la aproape 1 miliard de dolari americani şi
înregistrează o creştere de 36%, doar în primele patru luni ale acestui an ridicându-se la 412 milioane de dolari americani.

Menționăm că Borisov a fost de trei ori până acum în vizite în SUA în calitatea sa de premier. De două ori pentru a participa la sesiuni ale Adunării Generale a ONU – din 18 până la 24 septembrie 2010, pentru a participa la cea de-a 65-a sesiune a Adunării Generale a ONU, precum şi în perioada 23-29 septembrie 2018, pentru a lua parte la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU. O dată a fost într-o vizită oficială de lucru în SUA, la invitaţia preşedintelui SUA, Barak Obama, în perioada 1-5 decembrie 2012.