Este cod roşu de viscol până mâine dimineaţă la 8:00 în judetele Buzău, Brăila, Ialomita, Călăraşi şi Tulcea, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmbovita, Arges, Braşov si Buzău, cu vânt care poate atinge 120 de km pe oră.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar şi în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, şi cea mai mare parte a Munteniei este cod portocaliu de viscol, iar în Teleorman, Giurgiu, Tulcea şi local în judetele Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Meteorologul de serviciu Mihai Huştiu ne spune care este situaţia în ţară şi când putem vorbi de o ameliorare a vremii:

Citește și: Prognoza meteo pentru luna martie: ANM a anunțat ce temperaturi ne așteaptă!

”Vremea s-a înrăutăţit în partea de sud-est a teritoriului, unde consemnăm deja rafale ale vântului de peste 100 de km./oră. Precipitaţiile s-au extins ca arie şi treptat s-au transformat în lapoviţă şi chiar ninsoare. Ne aşteptăm ca în următoarele ore în Muntenia, în Dobrogea, în sudul Moldovei şi în partea sudică a Olteniei, să ife ninsori local consistente şi intensificări susţinute ale vântului, în continuare, mai ales în Bărăgan, Dobrogea. Prin urmare, vorbim de un viscol ce se va manifesta puternic aici, în sud-estul ţării,  aceste manifestări ale vremii urmând să fie în diminuare abia spre dimineaţă. Oricum, până mâine, spre orele prânzului, se va menţine în vigoare, după expirarea codului roşu, un cod portocaliu în partea de sud-est a ţării, iar mai apoi contăm pe ameliorarea vremii. Până spre orele serii, intensitatea vântului va fi în diminuare, iar ninsorile vor înceta în toată partea de sud-est a ţării.”