Nu mai e o noutate să spui că omenirea caută noi soluții de hrană. Populația planetei e tot mai mare, în timp ce sursele de hrană devin parcă tot mai limitate.

Dar chiar și în condițiile acestea declarațiile despre canibalism, ca sursă de alimentație pentru populația viitorului, a căzut ca un fulger.

Și nu vorbim de cine știe ce țară ”bananieră”, de la capătul Pământului, care ar avea și o ”tradiție” în domeniu, unde s-ar fi discutat despre așa ceva. Ci de o țară cât se poate de dezvoltată, din inima Europei civilizate.

Potrivit site-ului www.descopera.ro, care citează publicația ”Futurism”, profesorul Magnus Soderlund de la Școala de Economie din Stocholm, a vorbit la o conferință, Gastro Summit, despre nici mai mult nici mai puțin decât ideea de canibalism.

Citește și: Mancaruri romanesti. Nutritionistul a dezvaluit care sunt cele mai sanatoase bucate!

Expertul susține că, în căutarea noilor surse de hrană, oamenii ar trebui să privească spre toate posibilitățile. Și când spunem ”toate”, în opinia sa, ar trebui să nu ne referim doar la insecte, alge marine, carnea artificială sau editarea genetică a unor alimente. El crede că trebuie să mergem mai departe și să luăm în calcul și carnea de om.

Pentru că, evident, în sală s-a produs rumoare în fața unei asemenea opinii, profesorul a venit imediat cu o precizare. El nu se referă la sacrificarea unor oameni care trăiesc și care sunt sănătoși, pentru a fi consumați de confrați de-ai lor. Profesorul, conform sursei citate, s-a referit la oameni care au murit și care ar putea fi ”reciclați”, în vederea consumului.

Vă vine să credeți că există asemenea idei în secolul XXI? Probabil că nu ne mai miră nimic în ziua de azi.