Măsurile dure nu vor fi luate imediat, deși actualul Guvern vorbește tot mai răspicat despre strângerea curelei.

Profesorul Mircea Coșea a apreciat pentru www.dcnews.ro când vor fi luate cu adevărat unele măsuri economice mai ample, în special cele care să restrângă cheltuielile publice.

Totul ține însă de niște calcule, iar acestea sunt de natură politică. Deci Guvernul liberal ar putea să ia niște măsuri mai dure abia după ce va avea majoritate în Parlament.

Deci abia după alegerile parlamentare. Dacă acestea vor fi anticipate, în primăvară, cum se vehiculează varianta asta, atunci vom vedea măsuri dure, din punct de vedere economic, după anticipate. În cazul în care Dreapta va obține majoritatea în Legislativ.

Citește și: Cum se transmite Coronavirus. Sfaturile specialistilor va pot salva viata!

“Un buget de dezvoltare în niciun caz. Iar austeritatea pe care, deocamdată, o promovează Guvernul este aproape nulă.

Pentru că sunt nişte discuţii care ţin de sume mici la buget. Nu cred că va exista curajul politic de a lua măsuri foarte importante.

Totul se învârte în jurul unui element pe care eu îl consider ca fiind de natură artificială, şi anume încercarea de a avea o poziţie parlamentară puternică prin forţarea alegerilor anticipate.

Deci dacă aceste alegeri anticipate vor avea loc în primăvară, o dată cu localele, s-ar putea ca după asta să ne aşteptăm la nişte măsuri mai dure din punct de vedere al austerităţii”, a declarat, pentru DC News, profesorul Mircea Coşea.