E adesea numită boala secolului. Canderul. Mulți oameni iau calea tratamentelor sofisticate, bazate pe medicamente. Dar uităm, în schimb, de beneficiile pe care ni le poate oferi natura.

Cercetările de ultimă oră confirmă calitățile deosebite ale unei plante pe care, adesea, nici nu o băgăm în seamă. Aceasta este păpădia.

Partea care ne interesează în mod deosebit este rădăcina acestei plante, arată portalul www.bzi.ro. Rădăcina e cea care reușește să dezintegreze celulele canceroase. Și asta în numai 48 de ore, arată specialiștii.

Tot ce trebuie să faceți este că beți ceai din rădăcină de păpădie, iar tratamentul acesta să devină practic un mod de viață. Așa ceva să nu lipsească în nicio zi de pe masa dumneavoastră.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

Din florile de păpădie se poate face ceai. Puneți opt flori în 350 de mililitri de apă clocotită și amestecați cu zahăr brun.

Pentru ceaiul din rădăcină de păpădie puneți o lingură cu rădăcină de păpădie, coaptă, o jumătate de lingură de ghimbir, proaspăt tocat, totul în 350 de mililitri de apă.

Toate aceste ingrediente se vor amesteca în vasul cu apă fierbinte. După aceea ceaiul se strecoară și se lasă la răcit. Abia apoi se va adăuga miere.

Cât privește rădăcina de păpădie, aceasta se va scoate cu atenție din pământ, se va curăța de impurități, se va toca mărunt, iar apoi se va așeza în folie de aluminiu, ca să fie prăjită în cuptor.

La o temperatură de 180 de grade vor fi lăsate timp de 90 de minute, arată sursa citată.