17.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt pregătite să intervină în sprijinul populaţiei afectate de viscol.

Potrivit autorităţilor, cursurile vor fi suspendate astăzi în patru judeţe Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău.

Şi în judeţul Tulcea elevii vor sta acasă, cu excepţia municipiului Tulcea. Vor mai fi cursuri suspendate la Liceul “Liviu Rebreanu” şi Şcoala Gimnazială “Geo Bogza” din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

În judeţul Buzău a nins viscolit, rafalele de vânt depăşind 80 de kilometri pe oră

Citește și: BREAKING NEWS! Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu consideră că există motivul închiderii școlilor”

Cea mai amplă misiune a specialiștilor în situații de urgență din zona Buzăului s-a încheiat imediat după ora 1:00 a acestei zile, aproape de Râmnicu Sărat. Pompierii au scos dintr-o fermă 220 de oi şi vaci, 29 de alte animale fiind însă strivite de acoperişul care s-a prăbuşit peste acestea.

Pe fondul vântului puternic, au fost smulse acoperişuri, panouri publicitare, garduri şi chiar magazine ambulante în zona centrală a oraşului Buzău, iar în comuna de munte Visoca a atins 140 km/h.

Toate drumurile naţionale din zona Buzăului rămân închise până cel puţin la ora 8:00. Potrivit autorităţilor din judeţul Buzău, nu sunt semne de îmbunătăţire a vremii, deci şi drumurile naţionale ar putea rămâne închise alte câteva ore, informeaza Rador.