evzmonden.ro Web analytics

Bune de te lingi pe degete! Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii

Bune de te lingi pe degete! Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii
Bune de te lingi pe degete! Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii

Ingrediente necesare pentru cornulețe:

  • 250 gr untură (poti folosi untura de gasca, din comert, sau unt)
  • 150 gr zahar pudră
  • 100 gr smântână sau iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de otet
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • făina cernuta, cat cuprinde
  • gem de prune
  • 150 gr nuca

Mod de preparare cornulețe:

Intr-un castron incapator mixeaza bine untura cu zaharul pudra. Cand ai obtinut o spuma adauga ouale si smantana. Amesteca totul foarte bine apoi adauga otetul. Adauga treptat faina si praful de copt, pana obtii un aluat pufos care nu se mai lipeste de maini. Asaza aluatul intr-un castron si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la frigider timp de o ora.

Intre timp curata nucile de coji si prajeste-le putin in cuptorul incins, pana se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca si taie-le cat de marunt poti. Amesteca-le cu gemul de prune. Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu ajutorul vergelei. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar si umple-le cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt in forma de semiluna. Coace cornuletele timp de 20 de minute, in cuptorul incins la 180 grade Celsius.

Scoate-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca. Serveste cornuletele pudrate cu zahar pe desupra. Merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.

sursa: acasa

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X