Bugetari, vi se pregătește ceva: Orban vorbește de restructurări masive! În aceasă perioadă, premierul României Ludovic Orban se află la Bruxelles. Acesta a anunțat că intenționează să ia măsuri concrete în agențiile guvernamentale, autoritățile de stat etc.

Bugetari, vi se pregătește ceva! Vor exista reducerile atât la nivelul funcțiilor de demnitate, cât și la nivelul funcțiilor

„Am încetat detașările din mediul privat, asta înseamnă că sunt zeci de mii de oameni care pleacă din sistemul public şi care nu mai primesc salariu în sectorul public. Încă nu am reușit impunerea, că a fost contestată la Curtea Constituțională, de a nu mai permite cumularea salariului în sectorul public cu pensia. De asemenea, am redus cheltuielile cu demnitarii prin înghețarea cheltuielilor cu demnitarii. Veți vedea în organigrame că vor exista reducerile atât la nivelul funcțiilor de demnitate, cât și la nivelul funcțiilor de conducere, cât și la nivelul personalului de execuție”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

Vicepremierul Raluca Turcan estima o reducere de 20% de personal din ministere. Despre acest subiect, primul-ministru a spus: „Situaţia ministerelor este diferită. Sunt ministere care au fost comasate, în schimb sunt ministere care își păstrează activitatea, unde e foarte greu să reduci. De exemplu, la Ministerul Tineretului și Sportului, care are 96 de angajaţi în aparatul central, e greu să mai reduci ceva”.

Ludovic Orban nu știe exact câți oameni vor fi disponibilizați: „Nimeni nu poate spune astăzi, decât după finalizarea procesului de restructurare, care nu înseamnă numai noile HG de organizare a ministerelor, ci şi restructurarea celorlalte structuri ale administrației centrale, de tip agenție, autoritate, oficii, birou sau cum s-or numi ele”, a încheiat Orban.