Brigitte Bardot i-a trimis Papei Francisc o scrisoare uluitoare: ”Nu mă așteptam, din partea dv…”

Brigitte Bardot i-a trimis Papei Francisc o scrisoare uluitoare: ”Nu mă așteptam, din partea dv…”
Brigitte Bardot i-a trimis Papei Francisc o scrisoare uluitoare: ”Nu mă așteptam, din partea dv...”
Autor:

Papa Francisc a dat miercuri startul unei campanii a Caritas, organizația caritabilă a Bisericii catolice, menită să-i apropie pe migranți și pe refugiați de comunitățile locale care i-au primit.

În enciclica sa „Laudato si'”, publicată în 2015, papa vorbește despre demnitatea speciilor și „respinge orice dominație despotică și iresponsabilă a ființei umane asupra altor creaturi”, subliniind că ar fi „eronat să se gândească că celelalte ființe trebuie să fie considerate obiecte pure, supuse dominației umane arbitrare”.

După ce două precedente scrisori „au rămas fără răspuns”, fosta actriță franceză, devenită de 40 de ani o susținătoare înfocată a cauzei animalelor, contează pe ultima ei depeșă pentru „a atinge inima” celui care poartă numele sfântului animalelor, Francisc din Assisi:

„Nici măcar o dată nu ați avut pentru animale compasiunea pe care o așteptam de la dumneavoastră”, îi reproșează fosta actriță franceză Brigitte Bardot papei Francisc într-o scrisoare expediată în septembrie 2017, relatează AFP.

„Vă aplecați asupra suferințelor umane favorizând în mod straniu migrația musulmană în detrimentul creștinilor din Orientul Mijlociu, dar și mai vitregă decât soarta acestor oameni rămâne cea a animalelor, care nu beneficiază de nicio susținere și care sunt o lume infinită de dureri mute”, scrie fosta actriță în aceeași scrisoare.

Potrivit Agerpres, Brigitte Bardot, care împlinește joi vârsta de 83 de ani, a afirmat deja în 2016 că papa Francisc este ca un „blestem pentru animale”, după decizia acestuia de a demola biserica pariziană Sainte-Rita, cunoscută pentru faptul că găzduiește o binecuvântare anuală pentru animale.

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X