Se închid școlile și grădinițele? Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni, 9 martie, suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei. A precizat, de asemenea, că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii – Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

De asemenea, meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori.

Primarul general a spus, tot luni, că cere Comitetului Național să hotărască închiderea școlilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

“Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. (…) Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal.

E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, a declarat Firea.

Aceasta crede că situația poate fi agravată în preajma Paștelui, când mulți români se întorc acasă.