Monica Anisie susține că  nu există motiv pentru ca școlile și grădinițele să fie închise. Conform edupedu.ro, Anisie a declarat că “nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă”.

Declarațiile făcute în această dimineață de ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3:
  • “Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta nu există decât 4 cazuri confirmate. Patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă.
  • Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor.
  • Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali. Am discutat problemele din teritoriu și m-am asigurat că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant. Chiar dacă închidem astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă“.

Declarațiile ministrului Anisie vin după ce primarul general al Capitalei a cerut în această dimineață Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să închidă școlile și grădinițele din București, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.