BREAKING NEWS: Decizie impresionantă luată de Cătălin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere!

Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, își dorește să uniformizeze standardele de clasificare a hotelurilor din România. Mai exact, 3 stele din Franța, din Germania să fie identice cu 3 stele din România sau Croația.

Hotelierii din Europa îşi doresc să uniformizeze clasificările unităţilor de cazare de-a lungul întregului continent. Aceasta este una din temele care se discută la Conferinţa europeană a asociaţiilor hoteliere, care are loc zilele acestea la Dubrovnik, în Croaţia. După cum a declarat astăzi, la Radio România Actualităţi, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile, industria de profil îşi doreşte totodată o relaţie de coabitare cu unităţile de turism de tip închiriere de apartament.

Citește și:

„Încercăm să aducem uniformizarea standardelor de clasificare, adică 3 stele din Franța, din Germania să fie identice cu 3 stele din România sau Croația. Există un sistem unic european de clasificare, numit STARs UNION, pe care încercăm să-l implementăm în toate țările, lucru care ar face bine tuturor. O altă temă pe care o dezbatem este relația noastră cu economia colaborativă, în sensul de a coabita cu această parte a economiei și nu a ne elimina unii pe alții. Mă refer la cazările în apartamente de tip Airbnb și alte chestiuni”, a declarat Cătălin Ile.

În rubrica “Apel matinal”, Călin Ile a mai declarat că România participă, după o absenţă de 15 ani, la această reuniune a asociaţiilor hoteliere din Europa.