Veștile de peste Ocean dau mult de gândit în privința unui eveniment care poate să stârnească o adevărată furtună. Presa americană a lansat un capăt de informație, dar rămân totuși rezerve, deci rămâne ca următoarele zile să fie decizive în clarificarea situației.

Presa americană susține că totul s-a petrecut deja. Soții Obama ar fi divorțat. Secretul însă e atât de uriaș, încât nimic nu e clar. Doar zvonurile circulă. Însă, vorba veche, nu iese fum fără foc.

Cert este că nimeni, nici Michelle, nici Barack Obama, în primul rând, nu au confirmat. Dar nici nu au infirmat vestea. Tăcerea e totală, face un tablou succint portalul www.verdict.ro, citat de site-ul www.cancan.ro.

Citește și: Botezatu, reacție dură după ce Bianca Drăgușanu a anunțat divorțul: „E mai bine așa”

Că lucrurile nu stăteau tocmai bine în cuplu, a spus-o de mai mult timp chiar Michelle, într-un interviu, când a declarat că a fost nevoită să apeleze la un consilier marital.

Tot ea mai afirma tranșant : ”Nu vreau un jucător slab în echipa mea”. Asta te poate duce cu gândul la multe aspecte din viața acestui cuplu.

Apoi a mai fost și cartea autobiografică ”Becoming”, unde Michelle Obama se referă la viața ei de femeie măritată. Între altele, ea spunea despre sine și despre soțul ei, Barack, că nu pot fi niște modele pe care tinerii să le urmeze, decât în situația în care ar spune adevărul.

Ce adevăr? Despre ei înșiși? Cât de dureroase ar putea fi acele adevăruri? Sunt întrebări pe care ni le punem și noi, dar fără a exista răspunsuri clare.

Michelle Obama a spus despre căsnicie, în general, că este grea. Și a mai dat de înțeles că în spatele unor imagini se pot ascunde alte realități.

”Cuplurile tinere cred că tot ce văd la noi se rezumă la complicitate, la dragoste și la faptul că eu îl privesc cu adorație când își ține discursurile. Dar opinia mea este că nu ne putem erija în modele dacă nu le spunem oamenilor adevărul despre viață și relații. Căsnicia înseamnă muncă. Căsnicia este grea”, a spus la vremea aceea Michelle Obama.

Evident, Michelle a avut cuvinte de laudă pentru soțul ei, la vremea acelui interviu, dar și în cartea sa. Însă a lăsat o portiță întredeschisă, din care țâșnește o boare de nemulțumire.

”Vreau să spun că soțul meu este colegul meu de echipă și, dacă vrem să câștigăm meciul ăsta împreună, el trebuie să fie puternic, dar și să accepte ca și eu să fiu puternică.

Nu vreau un jucător slab în echipa mea, și nici el nu vrea!”, a spus Michelle Obama.

Ce dorea să spună, în esență? Că viziunea în cuplu, despre echipă, diferă între Michelle și Barack?

Greu de spus. Așa cum spuneam, rămâne de văzut dacă se confirmă zvonul legat de ruptura între ei. Sperăm totuși să nu fie adevărat.