Analistul politic Bogdan Chirieac s-a referit la declarațiile lui Florin Cîțu în legătură cu faptul că fostul Guvern, al PSD, ar fi folosit o contabilitate dublă.

Comentatorul politic arată astfel, potrivit portalului www.dcnews.ro, că actualul ministru al Finanțelor a făcut o gafă care ar putea să ne coste scump. Mai scump decât ne imaginăm, în special pe plan extern.

”A fost un imens deserviciu pentru Klaus Iohannis.

Nu l-a făcut dânsul direct, ci ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Când ministrul de Finanțe iese și spune că Guvernul României a avut un fel de contabilitate paralelă, în acel moment îți sare în aer finanțarea țării de către organismele internaționale, bănci, fonduri de investiții etc.

Citește și:

Aici sunt două posibilități: fie te duci la miliție și arăți contabilitatea paralelă, iar în acele momente… nu știu…Guvernul PSD intră la pușcărie, fie în seara aceasta, domnul Cîțu pleacă de la Ministerul Finanțelor.

Este un imens deserviciu făcut României în ideea oarbă de a demonstra că este dezastru.

Domnul Cîțu, pentru cei raționali, a adus puncte importante Vioricăi Dăncilă. Cum? Ștergând puncte de la Klaus Iohannis”, a declarat Bogdan Chirieac la postul Antena 3.

Pentru cei care nu cunosc exact ce a declarat Florin Cîțu, iată ce susține actualul ministru al Finanțelor :

Citește și:

“Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali.

Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale.

Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe.

Citește și:

Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el”, susține Florin Cîţu.

Viața ne va demonstra dacă această declarație este reală ori face parte din războiul politic, tipic campaniei electorale.