Blocaj la Spitalul de Urgenţă Floreasca, personalul medical și-a întrerupt activitatea în semn de solidaritate cu medicul Mircea Beuran.

Inspecţia Sanitară a amendat cu 30.000 Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi întreaga echipă operatorie, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie şi care, în final, şi-a pierdut viaţa. De asemenea, medicul-profesor Mircea Beuran a fost suspendat din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III din cadrul spitalului.

În semn de solidaritate cu Mircea Beuran, mai mulţi medici, asistenţi şi infirmiere de la Spitalul Floreasca au anunţat, astăzi, că îşi întrerup activitatea, urmând să asigure asistenţa doar pentru urgenţele ‘majore’.

Citește și: Tiroida după sarcină: de ce este bine să faci un control endocrinologic după naștere?

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţă, le-a atras însă atenţia că protestul trebuie să respecte legea.

”Atragem atenţia că orice manifestaţie de protest trebuie să respecte prevederile legale şi litera legii. De asemenea, cred că, înainte de a prostesta, colegii noştri trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne şi despre modul în care s-au petrecut faptele în blocul operator unde s-a efectuat respectiva intervenţie chirurgicală. Echipamentul era nou. Nu vorbim despre o defecţiune a vreunui echipament, ci discutăm, fără putinţă de tăgadă, de nerespectarea procedurilor operaţionale în folosirea acelui echipament, un eveniment combustional.

Spitalul Floreasca are termen până la jumătatea acestei luni să introducă măsuri de remediere a neconformităţilor, a anunţat preşedintele Autorităţii Nationale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi, care a mai spus că un nou audit va avea loc în această unitate medicală după 15 ianuarie.