Black Friday de România, o mare păcăleală? ANPC trage un semnal de alarmă

În America campania de Black Friday deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Denumirea Vinerea Neagră a fost folosită pentru prima oară în orașul american Philadelphia din cauza blocajelor masive în trafic după Ziua Recunoștinței, marcată în ultima zi de joi din noiembrie.

Black Friday de România! La noi în țară campania are loc mult mai devreme faţă de varianta originală din SUA. Magazinele au anunţat scăderi de preţuri semnificative.

Românii sunt foarte interesați de toate reducerile din această zi. Ei vor să cumpere în special produse IT, electrocasnice, haine, mașini. Black Friday este pe locul doi la căutările pe Google după rezultatele la Bac. Există și un site dedicat evenimentului Black Friday.ro. Acolo sunt toate magazinele care participă la campanie.

Citește și:

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANPC) atrage însă atenția utilizatorilor să se informeze înainte de a face cumpărături mai ales online, să verifice opțiunile de livrare şi să păstreze toate documentele care pot dovedi achiziția făcută. Şi comisarii ANPC spun că trebuie să fim atenți la caracteristicile produselor.

În acest sens, Horia Constantinescu, președinte ANPC, trage un semnal de larmă:„Este greu și pentru noi să depistăm la o simplă trecere în revistă. Verificați cu grijă toate aspectele legate de achiziție, de termenul în care produsul va fi livrat, de garanție acestuia și mai ales de calitate.

Citește și:

În Statele Unite campania de Black Friday noiembrie şi deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Denumirea Vinerea Neagră a fost folosită pentru prima oară în orașul american Philadelphia din cauza blocajelor masive în trafic după Ziua Recunoștinței, marcată în ultima zi de joi din noiembrie”.