Bilic, sfaturi de neratat! Totul despre vedeta mesei de Crăciun. Sigur nu știai

Mihaela Bilic a revenit cu un mesaj pe Instagram pentru voi. Ea vorbeste despre „vedeta mesei de Crăciun”.

Gospodinele se pregătesc de Crăciun. Iar friptura este vedeta mesei de sărbătoare. În ajun, gospodinele prepară tradiționalele bucate pentru masa festivă, iar Mihaela Bilic spune că din punct de vedere nutritiv„ tot carne albă are și porcul și curcanul”.

Bilic, sfaturi de neratat! Curcanul se poate consuma rece sau cald

„Dacă la noi porcul este vedeta mesei de Crăciun, la alte popoare sau peste ocean supremația o deține curcanul. Nu știu dacă argumentul este determinat de zona geografică (temperatură/climă) sau de gradul de rafinament gastronomic, cert este că din punct de vedere nutritiv tot carne albă are și porcul și curcanul.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Ce are în plus curcanul? Triptofan, un aminoacid esențial precursor pentru serotonină- substanță care dă stare de bine la nivel cerebral. Curcanul, împreună cu bananele și prunele uscate sunt alimentele care conțin triptofan în mod natural. Și nu întâmplător ele se consumă iarna, când avem cea mai mare nevoie să ne fie ridicat moralul.
Ca orice carne albă și cea de curcan conține proteine din belșug (aprox 20-25%), puține grăsimi (4-10%) și multe vitamine & minerale. Țineți cont că pieptul are cu 50% mai puțină grăsime decât pulpele, însă carnea de culoare închisă de la copane înseamnă de 4 ori mai mult fier.

Caloriile variază între 170-210cal/100g si, ca orice produs din carne, ține de foame și ajută la slăbit (calorii negative). Curcanul se poate consuma rece sau cald, cu cartofi, salată sau murături, iar porția corectă este de 150-180g. Doar să îndepărtați pielea după gătit, este formată exclusiv din grăsime. Si bineânțeles, e loc destul pe masa de Crăciun si pentru curcan si pentru purceluș, ca sa împăcăm pe toată lumea”, este mesajul postat de Mihaela Bilic.