Consecinţele furtunii Gloria în Spania sunt dezastruoase. 10 persoane şi-au pierdut viaţa, alte patru sunt date disparute şi căutate , acum, de autorităţi, mai multe plaje şi delta fluviului Ebru au fost înghiţite de mare. 

Fenomenul Gloria a provocat precipitații intense și situații rar întâlnite, precum zăpadă pe mai multe plaje de pe litoralul Mării Mediterane, dar şi pagube umane și materiale. 10 persoane au decedat și alte patru sunt dispărute și căutate de echipele speciale.

Mii de copii nu au putut merge la școală, iar străzile mai multor localități din regiunile Catalonia și Valencia au fost inundate de mare și de râurile care au ieșit din matcă. Delta fluviului Ebru este una din zonele care au suferit cel mai tare trecerea furtunii Gloria, în doar câteva ore delta a fost înghițită de mare, apa a acoperit 3.000 de hectare de culturi de orez, plajă și un ecosistem bogat în pești reptile și păsări.

Citește și: Spania a ajuns la disperare. Coronavirusul a băgat spaima în ei

Acest fenomen a provocat, începând de duminica trecută, rafale de vânt de peste 140 km/h, ninsori abundente cu zăpadă de mai mult de 1m, ploi intense cu acumulare de peste 550 de litri, în 24h și valuri înalte de 14m. Regiunile afectate sunt Valencia, Catalonia și insulele Baleare, informeaza Rador.