Bilanț îngrijorător! Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 110 ţări sunt afectate de coronavirus nou, numărul deceselor depăşeşte 4.000, iar cel al infectărilor se apropie de 114.000. În Europa, numărul cazurilor de infectare şi al deceselor cauzate de COVID-19 continuă să crească, iar autorităţile iau din ce în ce mai multe măsuri de prevenţie.

Conform Radio România, numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia a depăşit 10.100. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 631, cu 168 mai mult ca ieri. Italia a instituit carantină din cauza epidemiei pe tot teritoriul său. Compania aeriană Wizz Air a anulat toate zborurile cu Italia. Deasemenea și companiile naţionale din Marea Britanie, Malta, Belgia şi Maroc. Şi Spania a interzis toate zborurile pe relaţia cu Italia. În plus, îşi închide şcolile şi universităţile de mâine, iar guvernul şi parlamentul îşi reduc activitatea.

Bilanț îngrijorător!

Citește și: România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate

Ultimul bilanţ arată 1.600 de persoane infectate şi 35 de decese din cauza epidemiei de coronavirus în Spania. În Franţa, au fost diagnosticaţi 372 de pacienţi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr într-o singură zi, până acum. În total au fost înregistrate 1.784 de cazuri confirmate. Dintre aceștia, 86 de pacienţi sunt internaţi în spital, în stare gravă. Şi numărul deceselor a crescut, astăzi, cu încă opt, ajungând în Franţa la un total de 33.

Noul coronavirus se răspândeşte în Israel. 58 de persoane au fost diagnosticate, iar noile cazuri au fost anunţate la mai puţin de 24 de ore de când guvernul a anunţat noi restricţii.