Cifrele spun totul, dincolo de oice alte păreri sau teorii pro ori contra. Întrebarea e ce se va întâmpla de acum încolo. Nimeni nu are un răspuns clar.

Totul se leagă de trotinetele electrice. Adevărate zburătoare, dacă te iei după viteza lor.

Pe trotuare, pe aleile din parcuri, dar și pe carosabil, mulți oameni le folosesc.

În România, vara aceasta, a fost o adevărată explozie a acestui fenomen.

Așa cum arată Brigada Rutieră, citată de portalul www.evz.ro, în această vară au fost înregistrate patru accidente grave, în care au fost implicate trotinetele electrice, în urma cărora un om și-a pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite.

Citește și: Accidente în țara, cauzate de vremea nefavorabilă! Traficul este complet blocat

Bilanșul nu se oprește aici, din păcate. Au mai fost înregistrate, la nivelul întregii țări, încă 25 de accidente și, ca atare, 25 de persoane rănite, însă de data asta ușor.

Brigada Rutieră anunță că s-au început demersuri pentru ca circulația trotinetelor electrice să fie reglementată. Asta înseamnă schimbări în Codul Rutier, arată sursa citată.

În alte țări, au apărut deja unele proceduri legislative legate de folosirea trotinetelor electrice. În Spania, de pildă, ulilizatorii au obligația de a purta cască. La noi, în schimb, majoritatea celor care folosesc un asemenea vehicul nu își protejează capul.

În Germania ești obligat, ca posesor sau utilizator al unui asemenea mijloc de transport, să ai asigurare.

Situația nu este însă deloc bună nici în alte țări. Presa de acolo arată că au loc nenumărate accidente, mai ales din cauza celor care se urcă pe trotinetele electrice după ce au consumat alcool.

Numai în Berlin, anul acesta, au avut loc 74 de accidente, de pe urma cărora 16 oameni au ajuns la spital, în stare gravă.

Cât privește utilizatorii de trotinete electrice din capitala Germaniei, poliția de acolo arată că au fost depistați 65 de asemenea călători cu aburii alcoolului.