Poliţia Prahova a anunţat că l-a identificat pe bărbatul care a accidentat, ieri, un copil pe pârtia de schi din Sinaia. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din Sinaia – au transmis poliţiştii, care au precizat că ancheta continuă, pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Între timp, copilul, care a suferit un traumatism la coloană, este internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti şi se află în afara oricărui pericol.

Cum a fost accidentat un copil pe pârtia de schi din Sinaia

 

Accidentul a avut loc ieri, după amiază, pe una din pârtiile de la cota 2.000. Copilul ieșise la schiat, însoțit de tatăl său, la un moment dat a fost lovit din spate de un adult și a căzut. Poliția spune că, potrivit primelor cercetări, incidentul a fost fără intenție. De altfel, tânărul s-ar fi oprit apoi să se intereseze de starea copilului, după care a plecat. La momentul sosirii polițiștilor, acesta nu mai era pe pârtie, el fiind identificat ulterior în persoana unui tânăr de 23 de ani din Sinaia.

Citește și: Drama unei jurnaliste de la TVR: Corpul mi s-a învinețit

Salvamontiștii au intervenit imediat în ajutorul copilului: i-au acordat primele îngrijiri și l-au coborât la cota .1400.

Nicolae Cojanu, șeful Salvamont Sinaia: ”Din punctul de vedere al transportului și al primului ajutor, noi am executat corespunzător ce trebuie să facem, ca să nu îi mișcăm coloana, să nu aibe afecţiuni mai grave în urma transportului. Până la urmă, s-a luat hotărârea să chemăm un elicopter”

Copilul accidentat a fost preluat apoi de paramedicii SMURD și transportat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București cu elicopterul. El primește îngrijiri medicale și, potrivit familiei, este în afara oricărui pericol.

Deși sezonul de schi a început doar de câteva zile, numărul accidentelor pe pârtiile din țară este foarte mare, atât din cauza aglomerației, cât și a neatenției unor schiori.

Salvamontiștii îi îndeamnă pe practicanții sporturilor de iarnă la prudență și responsabilitate. Ei spun că majoritatea accidentelor au loc pentru că schiori nu își adaptează viteza.