Barack Obama, comentarii acide la adresa activiștilor de pe reţelele sociale: „Dacă tot ce faci este să arunci cu pietre…”

În cadrul unui eveniment la fundaţia pe care o conduce, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, în vârstă de 58 de ani, a reacționat imediat după ce a analizat activițtii online.

Barack Obama spune că membrii militanți online nu fac altceva decât să critice poziţiile politice ale altora fără să facă ceva constructiv.

„Această idee a purităţii, a hotărârii de a nu face niciodată compromisuri, de a fi întotdeauna «conştient» politic… etapa asta trebuie depăşită repede. Lumea este un loc dezordonat, sunt multe ambiguităţi. Oamenii care fac lucruri bune au defecte. Oamenii cu care te lupţi îşi iubesc şi ei copiii şi împărtăşesc anumite lucruri cu tine. Un pericol pe care îl văd în legătură cu felul în care acţionează tinerii şi care este exacerbat şi de reţelele sociale: se simte că unii cred că felul în care pot schimba lucrurile este să fie din ce în ce mai critici la adresa celorlalţi. Atunci când scriu pe Twitter şi critică pe cineva care nu a făcut ceva bine, sau a folosit un cuvânt într-un sens greşit, atunci se pot relaxa şi se pot simţi bine cu ei înşişi. Ăsta nu e activism… Nu aşa schimbăm lumea. Dacă tot ce faci este să arunci cu pietre, cel mai probabil nu vei ajunge prea departe”, a spus Barack Obama.

Reamintim de ultimul zvon care citrculă peste Ocean, acela că Michelle și Barack Obama au pus punct uneicăsnicii de 27 de ani. Cert este că nimeni, nici Michelle, nici Barack Obama, nu au confirmat. Dar nici nu au infirmat vestea.

Așadar, lucrurile nu stăteau tocmai bine în cuplu, a spus-o de mai mult timp chiar Michelle, într-un interviu, când a declarat că a fost nevoită să apeleze la un consilier marital.