Bani de la stat, o nouă sesiune de finanţare este anunțată e Ministerul Economiei. Reprezentanții instituției anunţă deschiderea unei noi sesiuni de finanţare pentru IMM-uri, în cadrul programului naţional Start-up nation.

Pentru obţinerea finanţărilor, o parte din criteriile care au fost valabile la ediţiile anterioare ale programului au fost modificate. Totodată, reprezentanţii ministerului fac apel la pregătirea IMM-urilor pentru obţinerea de fonduri europene de la bugetul Uniunii Europene.

O nouă ediție a programului național Start-up destinat celor care doresc să își deschidă o afacere va fi demarată cât de curând, condițiile de accesare a finanțărilor nerambursabile fiind sensibil modificate față de cele valabile la edițiile anterioare ale proiectului, a spus Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Punctaje mari au luat cei care cei care au avut aptitudini informatice, precum și cei care au vint cu cofinanțare.
Liviu Rogojinaru a spus că vor fi bni ți din fonduri europene: ”Vor fi foarte, foarte mulți bani, în special pentru IMM-uri. Mi s-a spus foarte clar: 87 de miliarde acuma la început repede pentru IMM-uri. Nu sunt bani pentru firmele mari, nu sunt bani pentru multinaționale, sunt bani, în special, pentru cei mici și mijlocii.”
Liviu Rogojinaru a mai precizat că, de săptămâna viitoare, se vor afla în dezbatere publică cinci proiecte privind dezvoltarea mediului de afaceri, proiecte ce pot fi consultate pe siteul ministerului.