Banda nebună care a speriat Franţa a fost prinsă! Lovitură e desprinsă din filme. Trei români au dat o spargere de un milion de euro. în august 2017, infracorii  au sustras trei diamante care au fost recuperate, iar păgubiţii sunt un bijutier francez şi partenerul său de afaceri indian, semnalează APP, citată de Agerpres.

Banda nebună care a speriat Franţa a fost prinsă! Românii au pus la cale furtul cu o lună înainte, la un târg de diamante din Maroc. Doi dintre ei s-au prezentat ca un cuplu de armeni bogaţi care doresc să investească în pietre preţioase. Grupul s-a reunit ulterior la Milano şi în sudul Franţei, la Mazamet, unde presupuşii cumpărători au cerut evaluarea diamantelor de către un expert independent.

Citește și: Coronavirus Romania. Ce spun cifrele oficiale: Facem apel la....

După ce afacerea s-a încheiat, ”expertul” a închis diamantele într-o cutie sigilată, pe care comerciantul indian de diamante a luat-o cu el, în aşteptarea transferului bancar în valoare de 1,1 milioane de dolari, promis de escroci. A doua zi, văzând că nu primeşte banii, vânzătorul a deschis cutia – care era goală.

Hoții au fost condamnați la patru ani de închisoare

Procuratura a arătat în instanţă că furtul s-a produs prin prestidigitaţie, cu ajutorul unei cutii cu fund dublu.

Cei trei romani au fost condamnați la patru ani de închisoare, iar complicele lor, un sârb stabilit la Paris, a primit o pedeapsă de cinci ani de detenţie şi este dat în urmărire internaţională.