S-a remarcat cu o serie de performanțe care au dus faima României în toate colțurile lumii. Cu toate acestea, bibliotecarul Avram Iancu nu a reușit să câștige încrederea conaționalilor săi.

Ca atare, a anunțat azi, la Deva, că renunță la intenția de a candida la președinția României.

Deși își propusese să adune semnăturile pentru a își depune candidatura, Avram Iancu a arătat azi că nu a reușit să strângă mai mult de 1.247 de oameni care să-i gireze, în scris, intenția, după cum arată Agerpres.

“Am renunţat la ideea de a mai candida ca independent la funcţia de preşedinte al României.
Este cea mai bună decizie pe care am luat-o, aşa cum cred că la fel de bună a fost şi cea prin care am decis să intru în această cursă, deoarece tot ceea ce am făcut a fost sincer şi bine intenţionat.

Citește și:

Am crezut, am simţit că pot face ceva pentru români, dar cred că m-am înşelat. Nu este un eşec, ci o experienţă personală care mă înalţă spiritual, prin care a trebuit să trec şi să înţeleg realitatea.

Mă doare să constat faptul că peste 50% dintre români nu mai sunt interesaţi de nimic”, a spus Avram Iancu.

El este omul care, așa cum se știe, a traversat înot Canalul Mânecii, în 2016. un an mai târziu a întotat pe întreg cursul Dunării. În toamna anului trecut a traversat, înot, Marea Neagră. De la Sulina până la Istanbul, de-a lungul țărmului.

Cu toate astea, nu a reușit acum să strângă decât o mică parte din numărul de semnături pentru a candida la președinția României.