Avertizare meteo! Vremea se înrăutațește în aproape toată țara! Până luni seară, cea mai mare parte a României se va confrunta cu vânt puternic, precipitaţii mixte şi ninsori.

În acest sens a  fost emis o informare meteo fără cod şi două coduri galbene: unul de ninsori şi viscol în zona de munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, iar celălalt de vânt puternic pentru regiunea Moldovei.

Avertizare meteo! Vremea se înrăutațește în aproape toată țara! Meteorologul Oana Catrina, de la Administraţia Naţională de Meteorologie: „Informarea meteorologică este valabilă până luni, la orele 22:00, potrivit Rador.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Vizează intensificări ale vântului, precipitatii mixte, dar și ninsori. Vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Luni, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali, iar temporar, pe pacursul acestui interval, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare la munte.

În centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Va fi de interes şi o atenționare meteorologică cod galben, valabil până luni, la ora 6:00 dimineața. La începutul intervalului, în Carpații Occidentali, apoi, mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă local consistent.

Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mai mari de 1.700 metri, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, va sufla tare, cu peste 90-100 de km pe oră, viscolind și spulberând zăpada. Mesajul doi al atenționării meteorologice cod galben vizează zona Moldovei, iar ca fenomen de interes semnalat sunt intensificările vântului.”