Avertismentul fostului președitnte al României! Fostul președinte al României,Traian Băsescu, a spus pe o rețea de socializare că o jumătate de milion de români sunt în pericol!

Avertismentul fostului președitnte al României! În postare sa de pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu spune că situația din Ucraina a fost dezbătută în Parlamentul European, motiv pentru care a avut o intervenție legată de drepturile minorităţii române de a învăţa în limba maternă, informează evz.ro

Aceasta este ultima postare a lui Traian Băsescu pe Facebook:

„Deşi minorităţile din Ucraina şi-au pus speranţe în promisiunile electorale ale Președintelui Zelenski, potrivit noului ministrului al educației din Ucraina, Hanna Novosad, citez, ”școlile minorităților naționale, care vorbesc într-o limbă a Uniunii Europene, din septembrie 2023” vor trece la predarea în limba ucraineană.
Fac precizarea că, în Cernăuți, Odesa și Transcarpatia trăiesc peste o jumătate de milion de vorbitori de limbă română.

Citește și:

Kievul trebuie să înţeleagă faptul că minorităţile de pe teritoriul Ucrainei, fie că sunt etnici români, maghiari sau ruşi au dreptul să-şi păstreze limba, obiceiurile şi cultură, prin această contribuind la îmbogăţirea patrimoniului de valori culturale ale Ucrainei.

Soluţia pentru încetarea acestui contencios social între minorităţile de pe teritoriul Ucrainei şi puterea politică de la Kiev, este anularea imediată a articolelor din legea educaţiei care interzic predarea în limba minorităţilor.

Acest acțiune este cu atât mai mult necesară cu cât măsura legislativă a antrenat şi nemulţumirea îndreptățită a statelor vecine Ucrainei”.

Citește și:

Reamintim că înaintea moțiunii de cenzură, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut o amplă analiză.

”Moţiunea!

Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică.
Alături de PNL şi PMP, USR, dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis.

Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic….”