Avertisment de ultimă oră pentru români! Luna decembrie este luna cadourilor, iar românii se înghesuie să facă cumpărături online fără să se gândească la ce riscuri sunt expuși. 

În perioada sărbătorilor, românii fac cadouri celor dragi de pe internet, însă ei nu se gândesc că sunt expuși la riscurile de înşelăciuni. Inspectorii de la protecţia consumatorului le reamintesc oamenilor că pot returna produsele achiziţionate în anumite condiţii fără să fie nevoie de explicaţii.

Consumatorii pot returna produsele achiziţionate în anumite condiţii fără să fie nevoie de explicaţii 

Citește și: Ce cadou sa-i oferi sefului de Secret Santa

Cum pot previn consumatorii riscurile:

  • Trebuie să se asigure că pe pagina de Internet a comerciantului vizat există informații clare despre nume, adresă, telefon, adresă de e-mail, informații despre principalele caracteristici ale produselor și serviciilor comercializate;
  • Prețul total afișat de vânzător. Acesta este format din prețul produsului sau serviciului, taxa pe valoarea adăugată, care poate fi inclusă sau nu în prețul produsului, taxele de livrare și eventuale alte costuri suplimentare despre care comerciantul trebuie să informeze cumpărătorul pentru a-i cere acordul înainte de a da click pe butonul “cumpără”;
  • Modalitățile de livrare trebuie, de asemenea, prezentate cât mai clar. Produsele cumpărate pot fi returnate fără nicio explicație, dar numai în anumite condiții, potrivit Rador.