Autorităţile au continuat evacuarea oilor de pe nava “Quind Hind”, răsturnată în Portul Midia. Operaţiunile de salvare a celor aproape 15 mii de oi, aflate pe nava străină care s-a răsturnat ieri în Portul Midia, au continuat şi astăzi, în timp ce autorităţile verifică mai multe aspecte ce ţin de transport.

Din păcate, numărul oilor salvate este de 53. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţile constănţene manevrele sunt anevoioase, acestea durează cam 10- 15 minute pentru fiecare animal. Accesul în incinta navei se face printr-o singură intrare.

Operaţiunile de scoatere a oilor vor continua atât timp cât permit condiţiile meteo – susţine subprefectul Ionuţ Done. Mâine dimineaţă nava va fi remorcată la o adâncime mică, pentru a fi adusă la cheu.

Citește și:

Astăzi, Ministerul Transporturilor a dispus constituirea unei comisii care să investigheze modul în care nava, cu aproape 15 mii de oi la bord, s-a înclinat la 60 de grade şi a rămas blocată în marginea şenalului navigbil. Miniştrii transporturilor, mediului şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor au semnat un ordin pentru formarea unor echipe mixte care să verifice modul în care au fost respectate prevederile legale privind încărcarea-descărcarea, serviciile de siguranţă maritime şi respectarea condiţiilor de transport. ANSVSA a precizat că vaporul a fost autorizat, din punct de vedere sanitar-veterinar, în luna martie, în conformitate cu legislaţia europeană, iar medicii veterinari au confirmat că animalele erau sănătoase şi apte pentru transport. În plus, într-un comunicat se mai afirmă că fiecare animal a beneficiat de un spaţiu mai mare decât cel prevăzut de lege