Au mai rămas 29 de zile până se trecerea la ora de vară.  Mai exact, în ultima duminică din această lună, România trecerea la ora de vară. Această schimbare a orei, conform medicilor, ne poate afecta sănătatea fizică și mintală.

Medicul Tudor Ciuhodaru a menționat că schimbarea orei creşte riscul de infarct cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei, în special la persoanele tinere, active profesional.

Doctorul a mai precizat că va creşte riscul suicidar, timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilitati psihoemoționale.

Tulburari de ritm cardiac și modificări ale calității somnului

Citește și: Ceai cu efect antibacterian. Remediu magic pentru sanatatea dumneavoastra!

Alte efecte ale schimbării orei sunt: „modificări cardiovasculare manifestate prin variaţii ale tensiunii arteriale şi variate tulburari de ritm cardiac și modificări ale calității somnului (insomnie, somnolenţă), astenie, apatie, anhedonie, agitaţie, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare şi memorie, cefalee, vertij, moficarea apetitului (inapetenţă sau bulimie), până la dereglari afective sezoniere şi ideaţie suicidară”, a mai precizat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit dcnews.ro.