Atenție, șoferi! Trebuie să faceți asta pentru eliberarea sau preschimbarea permisului auto! Toți trebuie să afle!

Atenție, șoferi! Poliţia face verificări în toată ţara pentru a vedea cum sunt eliberate fişele medicale pentru obţinerea sau preschimbarea permisului auto, a celui de port armă sau pentru obţinerea ajutorului social şi pentru ieşirea la pensie pe caz de boală. În acest sens, au fost deschise deja 55 de dosare penale pentru luare şi dare de mită, pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

Aceste acțiuni pot avea un impact grav în ce privește siguranța circulației

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Organele competente au constat că, de exemplu, fişele medicale au fost eliberate fără ca persoanele în cauză să facă testele şi analizele medicale sau că fişele medicale erau semnate de medici care nu se aflau la data respectivă în localitate sau că persoane cu handicap vizual grav sau handicap psihic au obţinut sau preschimbat permisul de conducere. Aceste acțiuni care, spun anchetatorii, pot avea un impact grav în ce privește siguranța circulației pe drumurile publice.

Recent, procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional în județul Caraș Severin, care elibera permise de port armă și celor care nu aveau dreptul să dețin așa ceva. Cinci persoane, dintre care patru polițiști sau foști polițiști au fost arestați preventiv în această cauză, în care este cercetat sub control judiciar și fostul prefect al județului Caraș Severin, informează Rador.

Reamintim că dacă nu veți respecta Cod Rutier riscați să plătiți amenzi usturătoare.

Codului Rutier pedepsesc mai aspru infracţiunile comise de șoferi în trafic. În judeţul Vaslui, în urma unei acţiuni derulate de poliţiştii rutieri, s-a constatat că există numeroşi şoferi care încalcă regulile de circulaţie.

ATENȚIE șoferi!

Poliţiştii vasluieni şi-au intensificat controalele în trafic, pentru a se asigura că şoferii au înţeles şi aplică noile prevederi ale Codului Rutier. Deşi noile modificări prevăd sancţiuni mult mai drastice în cazul şoferilor prinşi băuţi la volan, de pildă, numai într-o singură zi oamenii legii au depistat în trafic patru conducători auto, care consumaseră băuturi alcoolice, alcoolemia a fost între 0,4 şi 1,1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește continuarea…