ATENȚIE șoferi! Dacă nu veți respecta Cod Rutier riscați să plătiți amenzi usturătoare.

Codului Rutier pedepsesc mai aspru infracţiunile comise de șoferi în trafic. În judeţul Vaslui, în urma unei acţiuni derulate de poliţiştii rutieri, s-a constatat că există numeroşi şoferi care încalcă regulile de circulaţie.

ATENȚIE șoferi!

Poliţiştii vasluieni şi-au intensificat controalele în trafic, pentru a se asigura că şoferii au înţeles şi aplică noile prevederi ale Codului Rutier. Deşi noile modificări prevăd sancţiuni mult mai drastice în cazul şoferilor prinşi băuţi la volan, de pildă, numai într-o singură zi oamenii legii au depistat în trafic patru conducători auto, care consumaseră băuturi alcoolice, alcoolemia a fost între 0,4 şi 1,1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și:

Așadar, cei care nu respectă aceste reguli și conduc în continuare sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, dacă sunt depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie, informează Rador.