Atenție! Folia de aluminiu DISTRUGE încet și sigur principalele ORGANE ale omului!

Gospodinele folosesc frecvent folia de aluminiu în bucătărie, însă nu știu cât de nocivă este. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie, recomandă să evitaţi să mai gătiţi alimente în folie sau vase de aluminiu, dar şi să le depozitaţi în ele. Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu care aduc un lanţ de probleme, de la cancer la osteoporoză.

“Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Citește și:

Așadar, scăpaţi rapid de recipientele de aluminiu din bucătărie, renunţaţi la a mai găti în folie de aluminiu, nu mai cumpăraţi bere şi răcoritoare la cutie. Cercetaţi eticheta produselor şi aveţi grijă să nu apară fosfatul de aluminiu, potrivit stirisinoutati.ro.