Atenție, bucureșteni! Un sistem de plată cu cardul a fost introdus în București, la tarabe cu legume-fructe. Folosirea cardului ca modalitate de plată este posibilă în  două piețe, Matache și Domenii, urmând ca din primăvară mai multe pieţe să fie dotate cu POS.

Până acum au fost montate 86 de POS-uri în patru pieţe din România. Rezultatele cele mai spectaculoase au fost înregistrate la Sibiu, unde numărul solicitărilor de montare de POS-uri s-a dublat, iar unii dintre producători au anunţat deja că vor folosi aparatele şi în extrasezon.

Pentru Bucureşti, proiectul, dezvoltat de Asociaţia Adminstratorilor de Pieţe din România în colaborare cu Mastercard şi Patria Bank, beneficiază de susţinerea Primăriei Sectorului 1.

Citește și:

„Comerţul din pieţele Sectorului 1 ţine pasul cu progresul tehnologic. În premieră pentru Bucureşti, clienţii care achiziţionează legume sau fructe din pieţele Sectorului 1 pot plăti produsele cu cardul direct la producătorii care deţin dispozitive POS. Îi încurajez pe cei care-şi comercializează produsele să adopte în număr cât mai mare această modalitate modernă, sigură şi rapidă de plată, pentru ca locuitorii Capitalei să îşi poată face cumpărăturile în condiţii demne de secolul XXI“, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, se arata într-un comunicat trimis redactiei Evz Monden.