Problema aceasta e veche și ține mai ales de bunul simț. Să înveți să conviețuiești și să nu îți deranjezi vecinii, este un lucru cât se poate de normal.

Nu toți însă înțeleg așa ceva. Zgomote infernale apar în unele apartamente de bloc. De la petreceri, muzica dată la maximum. Sau din cauza unor certuri. Ori din cine știe ce alte motive.

Există deja stabilit un program de liniște în spațiile destinate locuirii. În blocuri, mai ales.

Programul de liniște e între ora 10 seara și până a doua zi, la ora 8. Mai e un interval de liniște în timpul zilei, între orele 13-14.

Citește și:

Legislația în acest domeniu există de mai mult timp. Până acum, amenzile pentru cei care încălcau aceste reguli ajungeau la cel mult 1.500 de lei.

De acum încolo, mare atenție, amenzile se vor dubla. Ca atare, cei care încalcă regulile ar putea să scoată din buzunar până la 3.000 de lei.

Așa cum ne anunță portalul www.ebihoreanul.ro, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care se referă la tulburarea liniștii publice.

Între prevederile noului act normativ se află și chestiunea legată de traiul în blocurile de locuințe.

Încă un aspect foarte important. Dacă ați organizat o petrecere și ați fost deja amendat, iar greșeala e repetată într-un interval de 24 de ore de la prima admonestare, atunci a doua oară amenda va ajunge la 6.000 de lei.

Citește și:

Dacă nu aveți bani să plătiți, în acest al doilea caz, atunci veți fi obligat să prestați 150 de ore de muncă în folosul comunității.