Atentie! Aliment interzis pentru caini. Medicii veterinari sustin ca exista o capcana mortala pentru prietenii necuvantatori!

Se pot întâlni doua situații extrem de periculose

Medicii veterinari avertizează proprietarii de câini să nu le mai ofere, ca recompensă, ciocolată. Ei spun că ciocolata poate deveni o capcana mortala pentru câini. Cand vorbim despre acest produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, lapte de cocos, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice, se pot întâlni doua situații extrem de periculose.

Cand catelul din curiozitate ajunge sa consume acest produs lasat din neglijenta in locuri usor accesibile.

Citește și: Cea mai bună veste! Ciocolata te face mai deștept!

Iar cea de-a doua are o frecvență si mai dramatica deoarece omul insuși oferă cainelui acest produs care îi pune viața în pericol.

Ciocolata este obținută din cacao Theobroma, avand in compozitie o combinatie de cafeina si teobromina. Două substante toxice cu efecte grave asupra functionarii inimii, a sistemului nervos si a celui circulator al cainilor, potrivit animax.ro.

Care sunt semnele intoxicației?

În functie de starea de sanatate a animalului semnele intoxicatiei apar la 3-4 ore de la consum.

Se pot observa manifestari digestive, traduse prin voma, diaree, diaree cu sange, respiratie dificila, accelerata, tremuraturi musculare pana la adevarate convulsii, neliniste, hiperactivitate, raspunsuri exagerate fata de stimuli, temperatura crescuta pentru ca ulterior aceasta sa scada sub valoarea normala, urinari frecvente, insuficienta cardiaca, coma si moarte prin stop cardiorespirator.

Ce e de facut?

Inducerea vomei poate salva viata cainelui in masura in care aceasta operatiune va fi facuta imediat de la consum sau în primele doua ore de la ingestie, cand ciocolata inca se mai afla in stomac. Medicul veterinar îi va da cainelui carbune medicinal ce va servi la absorbtia teobrominei si impiedicarea patrunderii acesteia in fluxul sanguin.

Consumului de apa este o modalitate simpla prin care pastram nivelul de hidratare al organismului.

Deplasarea urgentă spre medicul veterinar.

Citeste continuarea pe AnimalZOO.