Atenție! Adevărul despre sucurile din fast-food. Gheața din sucuri este contaminată cu bacterii

În diferite lanțuri fast food și hypermarketuri au fost constatate nereguli în ceea ce privește cantitatea de gheață pusă în pahar, conform Protecției Consumatorilor. În acest sens, consumatorii primesc o băutură diluată cât și existenta unor bacterii coliforme, enterococi intestinali și Clostridium în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare.

Adevărul despre sucurile din fast-food. Gheața din sucuri este contaminată cu bacterii

Autoritatea Națională pentru  Protecția Consumatorilor sfătuiesc toți consumatorii să depună sesizări la ANPC  pentru recuperarea daunelor morale cât și a celor materiale.

Citește și:

Toți consumatorii care dețin bonul fiscal sau extrasul de card bancar de ahiziționare a produselor ce au făcut obiectul acestor controale să se îndrepte de îndată către protecția consumatorilor în vederea depunerii unei sesizări pentru recuperarea daunelor materiale, morale inclusiv a costurilor aferente realizării analizelor medicale în vederea identificării infectării cu bacteriile regăsite în produsele consumate.

În jur de 398.000 de tineri cu vârstă cuprinsă între 6- 9 ani (din cei aproximativ 13.7 milioane de copii cu acceași vârstă de la nivelul Uniunii Europene ) sunt obezi.

Citește și:

Conform unor date disponibile intitulată “Povara bolilor alimentare în regiunea europeană a OMS” și reprezintă doar vârful aisbergului, la fiecare minut, zeci de persoane se îmbolnăvesc de la consumul de alimente contaminate. Înfiorător este faptul că aproximativ 5.000 de persoane își pierd viața în fiecare an.

Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a declarat că Protecția Consumatorului înseamnă în primul rând bun simt, normalitate, moralitate: „Protecția Consumatorilor nu înseamnă doar legislație, drepturi și obligații; înseamnă în primul rând bun simt, normalitate, moralitate și, mai ales, respectul între comerciant, producător, importator și client, în calitatea lui de consumator.

Citește și:

o9atitudine, înseamnă și o9atitudine pentru sănătate!, pentru a fi cu adevărat responsabili pentru noi, pentru copiii noștrii, astfel ca împreună să fim cu adevărat consumatori și cetățeni europeni!“, a spus Sorin Mierlea.