Actualul președinte al României a spus, nu o dată, că PDS este vinovat de dezastrul României din ultimii 30 de ani.

Adrian Năstase a fost premier al acestei țări între 2000 și 2004. El a scris pe propriul blog un amplu text în care arată cum în acele timpuri Guvernul României a finanțat masiv dezvoltarea Sibiului. Tocmai în vederea aplicării programului ”Sibiu Capitală Europeană”.

”Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când afirmă că, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofă și, de aceea, el cere dispariția PSD-ului.

Dincolo de faptul că el nu participă la o campanie parlamentară, cu o competiție a partidelor, ci la o campanie prezidențială, în care cei ce concurează trebuie să dovedească, în mod esențial, tocmai capacitatea de a lasă deoparte haina de partid, în timpul mandatului.

Citește și:

Dacă Iohannis are ceva de criticat, el ar trebui să critice programul Vioricăi Dăncilă, nu guvernarea (guvernările) PSD sau programele acestui partid.

Îmi este greu să înțeleg însă, mai ales, înverșunarea, ura sa împotriva PSD, a membrilor, liderilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada în care era primar, ”a supt” serios de la acest partid pe care acum îl demonizează”, a scris fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.

Adrian Năstase trece în revistă colaborarea între Guvernul PSD, din perioada 2000-2004 și FDGR, reprezentat de Klaus Iohannis, în vederea realizării proiectului ”Sibiu, Capitală Europeană”.

Citește și:

A fost reabilitat centrul istoric al Sibiului, a fost modernizată stația de cale ferată din Sibiu, a fost construită zona industrială Vest, ca Parc Industrial, s-a demarat construcția centurii ocolitoare a Sibiului. Sunt doar câteva exemple pe care azi Adrian Năstase le reamintește fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis.

”Mă întorc la felul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și al județului Sibiu, dintre PSD și FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004.

Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul național între PSD/FDGR, protocol realizat la dorința expresă a primarului Iohannis care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea și dorea că majoritatea formată din consilierii PSD să-i susțină anumite proiecte!! Lucru care s-a și întâmplat!”, scrie Năstase.

Citește și:

Finanțarea din partea guvernării PSD, între 2000 și 2004, a asigurat dezvoltarea județului și în special a municipiului Sibiu, arată fostul premier.

”Unele proiecte au continuat evident și în anii următori, dar cred că este extrem de important că acestea au început în perioada guvernării PSD!

Ele au pus bazele dezvoltării durabile ulterioare a județului și a municipiului Sibiu ! Cred că sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de câștigat. Ei meritau aceste investiții.

Iohannis a fost însă profitorul acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD.

Și este cel care acum consideră că PSD a fost ”catastrofal” pentru România!”, arată în continuare Năstase.

Fostul premier încheie cu o întâmplare care i-a lăsat un gust amar. E legată, evident, tot de Klaus Iohannis.

”Îmi mai aduc aminte că l-am luat cu mine de vreo cinci ori în vizitele pe care le-am efectuat în Germania și l-am invitat în ședințele de guvern.

De aceea, mi s-a părut incalificabil faptul că ieșind din ședința de guvern, unde obținuse un nou sprijin financiar, după ce își rezolvase realegerea că primar al Sibiului, în 2004, a anunțat, la emisiunea lui Marius Tucă, că el îl va vota pe Stolojan!

Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa”, conchide Adrian Năstase.